Sikke et dårligt ry, det megen udskældte kolesterol har fået…

Hvis flere mennesker vidste, at kolesterolets virkelige formål er at forhindre blødninger fra væggene i tilstoppede arterier, ja, så ville vi se det for hvad det i virkeligheden er; Livsreddende!

Forhøjet kolesterol er IKKE en sygdom – det er et symptom på en underliggende følelsesmæssig ubalance.

Der findes masser af undersøgelser som viser, at kolesterol ikke er farligt. Vi glemmer i vores hysteri, at kolesterol er et livsvigtigt stof som sikrer, at hele kroppen fungerer optimalt.

I Sverige har de fattet det. Danmark er som altid håbløst bagud.

Hvis du har udviklet forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, eller kender nogen som har, så læs med her.

“Jo, men jeg spiser medicin, og har ikke længere forhøjet kolesterol!” 

Super, nu larmer din krop ikke længere. Men er det løsningen?

Og hvad sker der hvis du stopper med indtag af medicin?

Mon ikke dit kolesterol og blodtryk stiger igen?

Jo, naturligvis. For du har jo ikke taget dig af dine underliggende ubalanceret VREDE.

Vedbliver du med at gøre som en struds, vil din krop spejle din adfærd endnu tydeligere.

Følgende tekst er ganske interessant, og kan give anledning til ”a-ha-oplevelse”. Overraskelser. Undren. Eller noget helt andet.

Vurder selv.

Når man siger at noget er kronisk, eller uhelbredelig, er det egentligt blot en manglende forståelse af hvordan kroppen fungerer… – og denne tankegang fører til tunnelsyn.

At noget er en risikofaktor for en sygdom, er ikke det samme som at det er selve årsagen.

Det er hovedsageligt leveren og tyndtarmen, i nævnte rækkefølge, som producerer kolesterol.

Hold fast, jeg forklare…

De er normalt i stand til at sende det direkte ud i blodbanerne, hvor det straks bindes til proteinerne, og føres rundt i kroppen for at udføre alverdens opgaver. Herefter er det meningen at LDL – den såkaldt ”farlige” kolesterol – skal tage en anden vej ud. Det skal forlade blodbanen i leveren ved hjælp af galden.

Og nu kommer her en vigtig oplysning;

Hvis din lever er på overarbejde, får den store vanskeligheder ved denne ellers så naturlige opgave.

Forhøjet kolesterol skyldes stress af enhver art. Punktum.

Personer med forhøjet blodtryk, har i gennemsnit et højere LDL-kolesterol end andre.

Men det er IKKE kolesterolet som er farligt. Hører du?

Det er den vedvarende stress der kører underneden som er farlig, og som skal forløses. Kolesterol sendes blot ud i blodbanen for at beskytte mod læsioner, qua den netop stressrelateret levevis. Hvis ikke kolesterolet beskyttede os, ville vi dø af såkaldt ”hjerteslag”, altså et hjerte der ikke får tilført tilstrækkelig ilt.

Og uanset hvor i forløbet udskillelsesprocessen halter, er det altid leveren som først behøver hjælp, fordi leveren står for håndtering af vrede.

Forhøjet kolesterol er IKKE årsag til hjerte-kar-sygdomme, men derimod en følge af ubalancer i leveren, og et tilstoppet og dehydreret kredsløb.

Mennesker med forhøjet blodtryk er ofte voldsomme aktive, som om de gør alt hvad der står i deres magt for at undgå sig selv. Aktivitet er en måde at undgå aggressive eller emotionelle impulser på.

Forhøjet blodtryk er tegn på, at disse mennesker ikke lader deres følelser flyde frit i kroppen. Og efterhånden vil kroppen “koge over”, fordi presset bliver for stort.

Hjælp din lever, og der vil komme flow i din krop. 

“Hvordan gør jeg det?”

Det gør du ved at tage dig af dine følelser. Så lad os lige kigge nærmere på hvordan DU håndterer vrede, eller måske mangel på samme…

 • hvad er det der hidser mig op?
 • hvem er jeg vred på?
 • eller var en gang?
 • presser jeg mig selv?
 • eller kommer belastningen “udefra”?
 • hvad er det jeg forsøger at undgå?

Lad mig også fortælle dig, at leveren og kredsløbet hører til Hjertechakraet.

Dit hjertechakra ligger midt i brystkassen, på højde med hjertet. Hjertechakraet er sædet for at give og modtage kærlighed, ubetinget hengivelse, egenomsorg og medfølelse.

Det er også her vi skaber kærlige forhold, kontakt og romantisk kærlighed.

Er der mon nogen du føler stor vrede omkring? I så fald arbejder din lever på højtryk for at rumme og udskille denne vrede for dig. Og måske er disse følelser i virkeligheden for belastende for dette ellers så stærke organ. Kronisk utilfredshed i forbindelse med job, eller parforhold, hænger også sammen med udvikling af kredsløbs problemer.

Og hvad med kærligheden…

 • Er dit hjerte mon lukket, fordi du engang blevet såret? Her kan der være blokeringer ved at give og modtage. Måske føler du dig uelsket…
 • Hvordan er din kærlighed til dig selv?
 • Trænger du til, og længes du efter, at holde rigtigt af dig selv?
 • Har du vanskeligt, ved, at udleve det som føles godt for DIG?
 • Føler du farer, ved tanken om, at skulle lukke dit hjerte op? Når vores hjerte én gang har været nødsaget til at lukke sig, bliver det i sagens natur svært at give og modtage sand kærligheden, og dybt, dybt inde kommer vi til at føle os ensomme. Mærk roligt efter…

Du skal altså tage dig kærligt af dit indre følelsesliv.

Forhøjet kolesterol sladrer netop om, at noget gammelt er på spil. Et mennesker som fastholder sig selv i gammel smerte, mister overblikket, handler uhensigtsmæssigt og plages ofte af forfærdelige følelser – som INTET har med det voksne liv at gøre.

“Hvorfor taler min læge ikke om det?”

Det er fordi lægeverden som oftest ikke beskæftiger sig med følelser. Dog ikke af modvilje, men de har ganske enkelt ikke faget psykologi på skoleskemaet, og kan i sagens natur derfor heller ikke tage sig af det.

I min verden, og jeg understreger, I MIN VERDEN, kommer vi ikke langt med at medicinere os ud af denne misforstede kolesterolfrygt – tværtimod. Det gør os jo ikke raske, i den forstand.

Det forekommer mig i høj grad, at lægeverden lader til at være styret af medicinalindustriens økonomiske interesser. Og det efterlader som regel ikke lykkelige mennesker. LDL-Kolesterol redder menneskeliv, det tager ikke liv.

“Hvad mener du egentlig med stress? Og hvorfor nævner du det så mange gange? 

Det skal jeg sige dig.

Stress er et sundt tegn på, at noget følelsesmæssigt endnu ikke har lagt sig. Nervesystemet kører på højtryk. Oplevelser og hændelser som ikke er mærket færdigt, bliver til fastfrosset følelser, som igen bliver til traume.

“Et traume? Det lyder altså noget voldsomt!”

Ja, det er voldsomt, når man IKKE tager sig af det. Og et traume er noget af det mest undgået, ignorerede, benægtede, forklejnede, misforstået og ubehandlet årsag til alle vores lidelser.

Et traume er en hvilken som helst begivenhed, som du ikke mestrer at færdiggøre. Og det er vi mange som ikke har lært. Når vi sidder stivnet i gamle følelser, kommer vi til at opleve manglende kontakt med vores krop, tomhed, meningsløshed, vrede, frygt og depression, for blot at tage noget af det.

Men det taler vi ikke om.

Det er pinligt, at så lille en hændelse har væltet os omkuld. ”Det er da for langt ude”, hører du måske dig selv sige. Men det er der en ganske naturlig forklaring på. Jo mere tætpakket din bagage er, jo mere vil tilsyneladende små begivenheder, udløse betydelige traumefølelser og symptomer.

Følelser skal forløses. Ikke løses. Mere skal der i virkeligheden ikke til. Og her er det godt, at have en at holde i hånden.

“Det kan jeg da godt selv!”

Så vil jeg kærligt minde dig om, at det forhøjet kolesterol bevidner om noget ganske andet. “Strudse-stillingen” hindrer godt udsyn.

Og havde du kunne det selv, ville du jo allerede gjort det, ikke sandt?

Ingen ønsker at være syge, men ofte griber vi til de metoder som faktisk skabte problemet, og her finder nyt ikke sted. Tværtimod.

At helbrede sin lever, altså tage sig at sin VREDE, kan ikke alene forebygge et hjerteanfald eller slagtilfælde, men også vende forløbet ved hjerte-kar-sygdomme, eller svækkelse af hjertemusklen. Kolesterolniveauet begynder at normaliseres, og beskadiget områder som kolesterolet jo netop omsorgsfuldt forsøger at lappe, kan begynde at regenerere uden panik.

Ja, for i modsætning til hvad vi har lært, så arbejder kroppen altså altid med os.

Vi dør ikke af at mærke vores følelser, men måske kan vi ligefrem dø af at lade være. Jeg ved det ikke. Jeg påstår intet. Dette er blot min egen teori. Du er fri til at have en anden…

Share This