Hovedpine, kontroltårn og sladrehank

Når dine følelser stiger dig til hovedet, så gør det ondt. Hamrende ondt!

Alle former for hovedsmerter er tegn på, at du ”bryder” dit hoved med at finde løsninger, snarer end at lytte til dit hjerte.

Hovedpine svarer til, kun, at færdes i ét rum i huset og lade resten stå ubrugt hen. Tomt og forladt. Og det skal sgu da give knald i låget.

“Nej, det gælder ikke for mig, det var et uheld der forårsagede min hovedpine. Heller ikke jeg, min migræne er jo arvelig…”

Glem det.

Drop nu alle disse bortforklaringer. Slip nu for pokker, det er jo i virkeligheden det du længes allermest efter.

Forud for enhver hovedpine eller migræne, vil der altid have været en adfærd af en helt bestemt karakter.

Også før et uheld.

Arvelighed, taler vi ikke om, det er simpelthen for kedeligt, da det blot er en genspejling af din fortid. Gab.

Læs med her, jeg er faktisk stensikker på, at du kan genkende dig selv, hvis du altså er klar til at give dine begrænsende overbevisninger det glatte lag.

Hovedpine eller migræne, vidner om en tendens til at forsøge sig med at regne livet ud, frem for at mærke det. Et tydeligt tegn på perfektionisme. En stærk trang til at kontrollere udfaldet, og en bekymrende tilgang til det derude.

Hovedet er vores kontrolcentret. Og et kontrolcenter besidder ingen form for tillid. Nul.

Hovedpine er en sladrehank, der fortæller at man i et vist omfang har cuttet forbindelsen til sin indre kærlige stemme, som har til huse i kroppen.

I familier med mangel på tillid, finder man derfor ofte hovedpiner. Bemærk venligst, at jeg skrev mangel på tillid – ikke mangel på kærlighed. Problemet er bare, at manglende tillid skaber frygt for livet, og så bliver det altså svært at lade være med styre. Ja, man kan slet ikke lade være med at bestemme.

Manglende tillid skaber voksne der bekymrer sig. Og bekymringer hakker hul i kærligheden. Intet her i verden bedres via bekymringer. Manglende tillid blokerer, så blodkarrene snører sig sammen og begrænser iltforsyningen til hovedet. En indre spænding der vægrer sig ved at flyde med strømmen, og som holder fast, eller lukker helt i.

Hovedpine er tegn på, at noget har hobet sig op, og nu nægtes udgang. Presset og trykket er blevet for stort, og øverst etage mærker nu smerten af alt det som er steget til vejrs. Problemet er bare, at udgangen er lukket.

Blokeret.

Nogen har låst og smidt nøglen væk. Æv…

Men al lidelse er opstået på baggrund af andres manglende bevidsthed. Sådan noget går i arv. Opgaven herfra er at tage sagen i egen hånd. Alle symptomer er blot FØLELSER der taler. Husk det. Glem det aldrig.

Lad mig derfor vise dig nogle eksempler på de dybereliggende årsager til din hovedsmerte:

 • Følelser der ikke kommer til udtryk, som eksempelvis vrede, fjendtlighed, frustration eller raseri. Og som i stedet hober sig op og skaber øvre pres.
 • Stolthed og arrogance, stædighed og stive tankemønstre, hvor du klamrer dig til det du mener er rigtigt. En indsnævret bevidsthed, begrænset udsyn, og dermed ringe udsigt.
 • Modstand mod begivenheder eller omstændigheder, der giver dig lyst til at ”stå af”, og undlade at deltage.
 • Bekymring, tvivl, eller frygt for fiasko, hvilket giver dig modvilje mod dig selv, og skaber en oplevelse af at føle dig ”løsrevet”
 • Påtager dig mere end du kan klare, hvilket medfører overanstrengelse, stress og spændinger mellem hovedet og kroppen. Altså en form for splittelse mellem dine tanke og handling.
 • En trang til at kontrollere, især forbundet med perfektionisme, eller tilsvarende en oplevelse af at have mistet kontrollen.
 • Overdreven mental fordybelse eller selvcentrerethed, som pr definition fører til manglende jordforbindelse, og dermed også tab af hjerteforbindelsen og dine indre følelser.
 • Spændinger og stivhed i nakke og skuldre, som følge af for mange byrde, hvilket skaber splittelse mellem krop, sind og ånd. Afbrudt kontakt.

Og taler vi migræne, så skruer vi blot op for styrken:

 • Uopfyldte ønsker og dyb skuffelse. En oplevelse af at være blevet svigtet.
 • Frygt for ikke at være i stand til at gøre hvad der forventes af dig. Eller måske en skræk for at blive bedt om at involvere sig. Frygt på et meget dybt og ofte ubevidst niveau.
 • Stor længsel efter at blive elsket og få vist opmærksomhed – et tavst skrig på opmærksomhed!

Kun mennesker med ekstrem perfektionisme udvikler migræne. Det er deres alibi for at krybe i skjul. Hvilket er meget forståeligt, da livet jo aldrig bliver perfekt, og søgen herefter driver en til vanvid.

Migræne opstår, når der er ekstrem stor konflikt mellem intellektet og de naturlige drifter. Begrænsende tanker kontra dybe følelser.

Vid, at KÆRLIGHED LÆGER ALLE SÅR. Navnlig den til dig selv.

Vær også klar over, at alt kan heles. Hvis du vil? Hvis du er klar?

Og dertil her du brug for nye perspektiver. Nysgerrighed. Heling på et dybt plan. Og et menneske som hele tiden er mindst et skridt foran dig.

Find ud af hvad det er der stadig ligger begravet. Hændelser fra din barndom. Frygt af enhver art. Alt er relevant. Stort som småt. Det skal forløses, og kærlighed til sig selv er en glimrende og helende måde at gøre det på. Ja, faktisk besidder noget som helst andet ikke denne evne.

Tilliden skal genfindes. Og skeen tages i den anden hånd.

Du er nemlig kommet her på jorden for at forstå din fysiske krop. Ellers kunne du jo lige så godt være forblevet ren åndelig.

Men det valgte du ikke.

Når tilbøjeligheden til at kæmpe, bekæmpe, dømme, undres og forhandle med kroppen skaller af, så sker det magiske som ingen begrænset forestilling nogensinde kan fatte!

Tiden er inde til at komme frem fra dit skjul, og lade din krop blive hørt. Du står på tærsklen til en ny tid. Og du har kun lige sat foden indenfor…

Glem imidlertid alt om lange terapeutiske forløb. Tiden er løbet fra det.

Vi er nødt til at vibrere i harmoni med universet, hvis vi skal komme symptomer og sygdomme til livs. Et nødvendigt skridt. En nødvendig vej…

Jeg kalder den nødvendige vej for en gigantisk, autentisk og kærlig forståelse for kroppens sprog og signaler. Forstår man først dén rejse, har man en viden der vil berige, vejlede og følge én for resten af livet. Og ind i det næste…

De bagvedliggende årsager til symptomer, er ALTID af følelsesmæssig art. Det er derfor du skal tage et kærligt spring ned i hjertet. I hovedet er der alt for trængt. Hovedet mestrer simpelthen ikke følelser. Den opgave er en “hjertesag”.

Hav tillid til det.

Ingen symptomer, sygdomme eller skader kan løses på det plan hvor det optræder. Vi er nødt til at stige op til et højere niveau for at finde løsningen.

Al heling af bliver aktiveret gennem kærlighed.

BodyTranslation© translating symptoms to love. Læs om mine workshops her.

Helende terapeutiske olier lige her og struktureret vand til dine celler her

 

Vil du have en
lydfil til din mave?

 

Du lander på min liste, så du får søde breve fra mig. Du kan let strege dig igen.