Et stærkt immunforsvar bukker ikke under for virus, heller ikke selvom det er omgivet af smittekilde!

Sådan er det.

Vinteren har efterhånden sluppet sit tag. Tiden er inde til et ”skift”, også kaldet influenza. Denne tilstand indtræffer netop ofte i forbindelse med årstidskift. Måske er det naturens egen ”rengøring” som fjerner gamle affaldsstoffer fra organismen.

Ordet Influenza er beslægtet med indflydelse, på engelsk: influence, eller påvirkning, hvilket tyder på at nogen eller noget har en stærk indflydelse på os. En følelse af, at vi kommer til at tvivle på egne tanker og følelser.

Dette kan undergrave vores fornemmelse af identitet og/eller formål, og influenzaen giver os tid til at genoprette vores balance, eller i hvert fald en chance hertil.

Influenza har flere varianter, men som oftest;

snot
rindende øjne
tilstoppet bihuler
ondt i halsen
hoste
og feber.

Bakterier og svampe bor i os alle, og deres jobbeskrivelse er RENGØRING. Sagen er den, at de derfor også kun sætter i gang med at ”gøre rent” hvis der er noget at rengøre. Ja, det siger jo nærmest sig selv. De er altså vidunderlige hjælpere, som kommer os til undsætning når noget skal kasseres.

Kroppen består af 92% væske, og væske er lig med følelser!

Når vi græder, løber næsen. Når vi er forkølede, løber øjnene. Same Same.

Forkølelse, ”lange næser” og gråd, har alt sammen noget med hinanden at gøre. Vi føler ofte den samme hjælpeløshed og fortvivlelse, den samme trang til trøst, hvad end vi er kede af det, eller når vi er syge.

Tårer og snot, er begge måder at frigøre indestængte følelser på. Med andre ord; har man en slem forkølelse, er det tegn på en gammel gråd, af en eller anden art, som er undertrykt. En dyb følelse der er blevet skubbet væk.

Tårer der ikke er blevet fældet, finder vej til næsen eller urinvejene, endvidere som sengevæder når kontrollen slipper om natten, og dette uanset om årsagen er sorg, frustration eller skyldfølelse.

Noget som underkendes afføder ”følelseskolde” mennesker. Dette var imidlertid et sikkert forsvar – engang tilbage i barndommen – men fuldstændig uhensigtsmæssigt nu.

En influenza er altså tegn på, at du slipper noget gammelt og fastfrosset, men som nu endelig er ”tøet op” – så tillykke med det, og hils det endelig hjertelig og varmt velkommen!

Feber hører sig også til.

Hvad har ”overophedet” dig?

Feberen ”brænder” alt af. Feber er et udtryk for en ophidselsestilstand, et brændende raseri, som ikke er blevet bearbejdet.

Når vi overhører på det psykiske plan, vil kroppen manifestere følelserne på det fysiske plan. Feber er tegn på gammel vrede. Men vreden er jo energi, og forsvinder ikke ved undertrykkelse. Tværtimod.

Mange mennesker kender imidlertid ikke forskellen på sund/usund vrede.

Den sunde vrede skal hjælpe os til at sige til og fra, med ro i sindet på rette tid og sted.

Den usunde vrede medfører råben, skrigen, udbrud, raseri, fysisk vold, bekæmpelse, fordi vreden er blevet overhørt tilstrækkelig mange gange.

Feberen hjælper os til slippe gammel vrede.

Hvad er det, som i den grad HAR ophidset dig?

At mærke vrede er en del af livet, og enhver konflikt har noget at lære dig.

Er der nogen du har lyst til at skubbe væk? Eller engang havde lyst til, men ikke gjorde?

Eller hvad med nærhed? Holder du andre mennesker på afstand, i et forsøg på at passe på dig selv? Feberen ”hjælper” os nemlig også med at holde mennesker på afstand.

Influenza kan være et råb om kærlighed og opmærksomhed. En trang til moderlig omsorg og pleje. Det er vores ”lille såret indre barn” i maven som skriger på denne omsorg. Vejen til heling er via kærlighed. Navnlig kærligheden til os selv. Når vi kan rumme os selv, uanset hvilke følelser som måtte vise sig, så indfinder freden sig. Alle følelser er ok, og ingen står til at hoppe udenom. De vil indhente os, og forpeste os, så længe vi ikke accepterer dem. Punktum.

Al heling af symptomer bliver aktiveret gennem kærlighed.

Ingen symptomer, sygdomme eller skader, kan løses på det plan hvor det optræder. Vi er nødt til at stige op til et højere niveau for at finde løsningen!

Således fungerer Metasundhed. Og således oversætter man kroppens sprog.

 

Om Camille

Share This