Organer, lemmer & følelser i klemme

Hvordan oversætter man egentlig symptomer og sygdomme?

Det skal jeg fortælle dig. Tag med på rundfart. Helt nede fra dine fødder, og op til toppen af hovedet.

Camille Essther – kursusleder i BodyTranslation©

Jeg får jævnligt masser af spørgsmål, på, hvordan man oversætter kroppens organer og lemmer til følelser. Eller sagt med andre ord;

hvilke følelser er der mon i klemme, når vi mærker symptomer eller sygdomme?

Og mon ikke det skyldes, at vi alle kender de almindelige svar til bevidstløshed. Det her svar som eksempelvis kunne lyde således;

“Du har migræne. Tag nogle piller og læg dig når det gør ondt!”

Men lad mig gøre det helt klart. Lad mig mejsle det i granit;

– migræne er blot en betegnelse!

Det er ikke en årsag. Det er ikke en forklaring.

Det er en kasse. Det er en sludder for en sladder. Ikke andet. Migræne er nemlig et symptom på noget dybere. Migrænen er altså ikke årsagen til smerten.

Heller ikke halsbetændelsen.

Blodproppen.

Knæskaden.

Eller diskusprolapsen…

Årsagen og roden til denne smerte, skal findes et helt andet sted.

Også selvom du mener at det opstod ved et uheld. Eller, at du ikke følte du var herre over situationen. Eller ikke føler at du kan gøre for det…

Sådan er det aldrig.

Og sådan læger man slet ikke kroppens sår. Alting sker af en dybere årsag. Hver gang. Tilfældigheder findes ikke i universet. Du er altid herre i eget hus.

Altid.

De følelser du kæmper med når du er syg, er dem du ikke lyttede til inden du blev syg!

Symptomer og sygdomme er blot følelser der taler. LYT!

Er du også nysgerrig?

Hungrer du også efter at forstå hvad din krop sladrer om?

Så kom med på rundfart. Herunder finder du en liste over organer og lemmer, sammenflettet med følelser der kunne være i klemme. Dem som vi alle kender til, i større eller mindre grad. Vær velkommen.

Tiden er inde til højnelse af bevidstheden. Ingen symptomer, sygdomme eller skader kan nemlig løses på det plan hvor det optræder. Vi er nødt til at stige op til et højere niveau for at finde løsningen… udtaler Camille Essther

Vi starter med huden, og så bevæger vi os fra fødderne og opad.

Kom med…

Huden:

– er det yderste aftryk af dit inderste landskab. Og derfor er huden i sagens natur også din grænse til andre. At have noget under huden har vi alle. Spørgsmålet er HVAD? Hudproblemer vidner om, at du overskrider din grænse. At du har overhørt din indre stemme. Eller at du kommer til at overskride andres. Same, same. Ja, for når vi ikke adlyder vores egne grænser, kan vi heller ikke overholde andres. Kroniske hudsygdomme sladrer blot om, at det sker gang på gang, på gang, på gang, på gang, på gang. Læs mere om huden her.

Fødderne:

– fragter dig derhen hvor du gerne vil være. Er det svært at tage de nødvendige skridt? Svært at forlade fortiden? Eller gå fremtiden i møde? Følge dine drømme? Og hvad med jordforbindelsen, hvordan er det lige med den? Føler du at jorden er et trygt sted at være? Eller føles det mere som om, at alverdens farer lurer om hvert gadehjørne? Pyha, man kan aldrig føle sig helt sikker, vel? Er det mon sådan du har det?

Knæene:

– får dine ben til at være fleksible. Knæproblemer af enhver art, tyder på at du har svært ved at give efter. Føler dig stiv i betrækket? Rigid? Eller måske oplever du dig begrænset i at bevæge dig gennem livet. Savner flow? Ja, for uden bøjelige knæ, bliver det enormt anstrengende for dig, at gå gennem livet på frejdig vis.

Ryggen:

– er din livssøjle. Din opretholdelse. Problemer hermed, kan tyde på at du har svært ved at rette dig helt op, fordi du måske dybt nede føler ikke at må fylde. Ryggen opdeles i tre områder. Den øverst del skal bære alle udefrakommende krav. Den nederste del indeholder DIN kraft og styrke. Det midterste rygstykke symboliserer en vippe, som skal balancere og forene de ydre krav med dine behov, lyst og ønsker. Dette er svært for rigtig mange. Resultatet kan blive en lænd der skriger på din opmærksomhed. Læs mere om ryggen her.

Maven:

– fordøjer alt for dig. Det ER faktisk verdens navle. Symptomer eller sygdomme, af enhver art, i dette område er en forlænget finger, der peger i retning af noget du er nødt til at få kigget på. Hvem eller hvad er det svært at fordøje? Forstoppelse. Hvad eller hvem føler du tilstopper dig? Irriteret tyktarm. Hvem eller hvad irriterer dig i en sådan grad, at det føles svært fordøjeligt? Du behøver på inden måde at have is i maven. Ej heller sommerfugl. Se hellere at få sluppet alt det “lort” der stadig volder dig kvaler. Læs mere om maven.

Nyrerne:

– opretholder balancen i kroppen. Ying og yang. Feminin og maskulin. Hvorfor føler du dig ude af balance? Hvis du er kvinde, bør du have overvægt af feminin energi. Husker du dig selv på det? Eller knokler du afsted i en maskuline verden, og kniber ballerne sammen? Presser citronen? Smøger ærmerne op? Problemer med nyrerne kan også være et tegn på, at der er tårer du ikke får grædt. Hvorfor det? Fordi nyrernes job går ud på at holde styr på væskebalancen. Tårer er væske. Og tillader du ikke dine tårer deres naturlige udgang, må de benytte nødudgangen. Det gør ondt.

Leveren:

– er kroppens kemiske fabrik. Sædet for overlevelse og afgiftning. Hvem eller hvad er det som føles så forgiftende for dig, at din lever kommer på overarbejde? Vreden bor her, og forløser du den ikke, vil din lever minde dig om det. Den gør sig virkelig umage i sit arbejde. Den knokler for dig døgnet rundt. Ved du det? Alt det du nægter at slippe, forsøger den kærligt at omsætte for dig. Specielt vreden. Den vrede du pakker ind i kontrol, at frygt for hvad der sker hvis du slipper den løs. Men jeg lover dig, vi dør ikke af at mærke vores vrede. Vi dør måske af at lade være. Måske.

Lungerne:

– åndedrættet forbinder os ikke blot til det fysiske liv, men også til det spirituelle. Heraf ordet ÅND. Når vi trækker vejret DYBT, kommer vi i DYB kontakt med os selv. Åndedrætsbesvær, lungebetændelse eller lignende, tyder på, at der er et eller andet som har “taget pusten fra dig“. Hvad kan det være? Lad mig fortælle dig; din virkelige frihed ligger inde i dig selv. Det er op til dig, at give luft til det der trykker dig. Lungerne symboliserer i hvor høj grad vi er i stand til at trække vejret dybt, og slappe af i forandring. Det er altså her vi manifesterer vanskeligheder forbundet med at tage livet til os, eller skubbe det væk. Læs mere om lungerne.

Hjertet:

– er centeret for kærlighed. Smukt. Hjertechakraet er det eneste sted vi med sande kan mærke kærligheden til os selv. Til livet. Hjertecentret er det vigtigste energicenter i kroppen. Kun fra hjertet kan vi nå himlen. Det er livets omdrejningspunkt, fysisk som spirituelt. Livsglæden er placeret i dit hjerte. Men den kan være så såret, at den har gemt sig. Hvad eller hvem har såret dig? Hjertet kan være så såret, at du har været nødt til at lukke det. Og så bliver det svært at give og modtage. Hjerteproblemer vidner altså om kærlighedsår af enhver art. Hvad er det for en smerte du bærer i dit hjerte?

Blodet:

– er den glædelig livsenergi som dit hjerte sender rundt i kroppen. En livstrøm som pumpes kærligt rundt til alle cellerne. Hver en afkrog. Men hvad nu hvis dit hjerte er fyldt med sorg, hvad er det så der fordeles rundt i kroppen? Problemer med blodet vidner altså om at du har problemer med glæde. Mangel på livsglæde på et dybt plan, et sted inde i dit hjerte. Blodpropper er tegn på følelser der har klumpet sig sammen. Blod er også tykkere end vand, hvorfor problemer med dit blod hænger sammen med familiekonflikter – BLODSBÅND – og behovet for egen identitet og frihed.

Brysterne:

– er det ultimative moderlige. Symptomer hermed vidner om at der er noget du giver overdrevet næring. Hvem eller hvad er det du nægter at slippe? Nogen eller noget du føler dig tæt knyttet til. Måske afhængig af? Tiden er inde til at slippe taget. Dine bryster fortæller dig det. Dine bryster beder dig om at give dig selv næring FØR du giver andre. Så enkelt er det. Og så alvorligt er det.

Armene:

– bruger du til at række ud med. Hvis du altså gør det? Eller forsøger du at klare livet selv? Være stærk. Kan selv. Ingen skal komme og sige at jeg ikke kan. Eller savner du kram? Nogen at dele med? Nogen at putte hos? En som tager dig i sine arme? Uanset…

Skuldrene:

– er til for at bære glæder. Punktum. Under ingen omstændigheder til for at bære byrder, sorger, bekymringer, tab eller lignende. Og slet ikke andres. Det er ikke dit ansvar. Hører du? Eller måske går du rundt og savner et klap på skulderen? Læs mere om skuldrene.

Nakken:

– hjælper dig til at se livet fra flere vinkler. Eller det vil du måske ikke? Stivnakket er vi kun, når vi ikke vil se hele vejen rundt. Se sagen fra en andens vinkel. Eller måske føler du ligefrem at have nogen på nakken?

Halsen:

– bruger du til at udtrykke dig med. Halsbetændelse eller andre symptomer og sygdomme vidner om at der noget du ikke får sagt? Eller ikke tør sige? Har du fået mundkurv på? Noget du gemmer på? Eller måske har du talt over dig, og sidder nu tilbage med en følelse af skam og skyld? En hals der ikke får lov at udtrykke hvad hjertet er fyldt af, vil hoste. Rømme sig. Være tør. Eller det der føles værre.

Ansigtet:

– er det første du viser omverden. Dit ansigt udadtil, kan man sige. Føler du at have fået en spand koldt vand i hovedet? Eller er du typen der alt for tit lægger ansigtet i de rette folder? Uren hud vidner om små vredesudbrud + en oplevelse af at føle sig svinet til. Eller svine sig selv til. At føle sig grim måske, det gør mange…

Øjnene:

– sætter dig i stand til at se. Hvis du vil. Ja, hvad er det du nægter at kigge på? Eller har du set alt for voldsomme ting gennem tiden? Og som jeg sagde før; tåre er væske, og skal ud gennem øjnene. Lukker du øjnene for det, har du sandsynligvis også problemer med nyrerne. Balance. Eller mangel på samme. Læs mere om øjnene.

Ørene:

– sætter dig i stand til at høre. Høre andre. Og høre din indre stemme. Nedsat hørelse eller døvhed kan tyde på, at det er på høje tid at lytte indad. Tinnitus vækker dig! En hyletone der i den grad kan få dig op af stolen. Hvad er det du har nægtet at lytte til? Hallo? Vågn op!

Hænderne:

– griber du med. Og kaster bort med. Men husk, du er ikke tvunget til at gribe en bold der kastes til dig. Nej, det er dit valg om du griber efter en bold der suser gennem luften. Måske er det på tide du lære at dukke dig. Eller træde et skridt til side. Din side. Ligesom det også er dit valg om du griber livet. Dit liv ligger i dine hænder. Ved du det?

Og sidst, men ikke mindst, dit hoved.

Hovedet:

– er vores kontrolcenter. Og et kontrolcenter indeholder kontrol. Og hvor der er kontrol, er det ingen tillid. Tilliden bor i hjertet. Problemer med hovedet, af enhver art, vidner om et menneske der tror at livet skal forstås, regnes ud, koordineres, styres, kontrolleres, ordnes og tilrettelægges. Og det kommer til at gøre ondt, fordi det bliver en endeløs kamp. Nej, se du hellere at få lagt hovedet i blød. At opbløde et overanstrengt hoved, vil altid føre til kærlig kontakt med krop og sjæl. Læs mere om hovedet.

Ja, det var så fra top til tå.

Og måske har du allerede gættet det;

Jeg tror ikke på arvelighed af sygdom! Læs mere om det.

Den går jeg slet ikke med.

Det jeg tror på, er, kopiering af adfærd og følelser fra generation til generation. Overlevering af følelser som er fejet ind under gulvtæppet. Dét tror jeg på. Og det er dét som i sidste ende gør at vi udvikler en eventuel sygdom.

Ingen symptomer, sygdomme eller skader kan løses på det plan hvor det optræder. Vi er nødt til at stige op til et højere niveau for at finde løsningen!

Således oversætter man kroppens sprog. Således taler det spirituelle. Og således heler man.

Al heling af bliver aktiveret gennem kærlighed.

BodyTranslation© translating symptoms to love. Læs om mine workshops her.

Helende terapeutiske olier lige her og struktureret vand til dine celler her.

Vil du have en
lydfil til din mave?

 

Du lander på min liste, så du får søde breve fra mig. Du kan let strege dig igen.